• Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

#foodandart2020
Tilaa uutiskirje

© 2019 Food Camp Finland
Rekisteriseloste

Food & Art Festivalin historia
 

Keittiömestari Pekka Terävällä oli vuosia sitten unelma järjestää tapahtuma, jossa hän voisi esitellä kansainvälisille kokkiystävilleen suomalaista luontoa ja sen hienoimpia raaka-aineita. Unelman ympärille syntyi huippukokkien kesäleiri ja leiristä kehittyi festivaali, joka sai raamikseen ruoan ja taiteen liiton. Food & Art Festival on järjestetty aiemmin vuosina 2014–2018 Mäntässä, Serlachius-museoissa ja niiden pihapiireissä. Vuosina 2019–2023 tapahtuma järjestetään Turussa.


Food & Art Festival Turku kerää saman pöydän äärelle ruoan ja viinin ystävät, kulinaristit sekä taideintoilijat. Festivaaliohjelma tarjoaa ruokailukokemuksia huippukeittiöistä ympäri maailmaa, merkityksellisiä keskusteluja sekä kiinnostavia taidekokemuksia neljän päivän ajan.

 

Tapahtuman ohjelma tarjoaa koettavaa ja maisteltavaa jokaiselle. Festivaalin aikana voi nauttia mm. kesäisestä grillilounaasta, maisteluannoksista, lavakeskusteluista, kirpputorista, viinistä ja pitkän kaavan illallisista. Joka vuosi, tapahtuma kutsuu paikan päälle huippukeittiömestareita ympäri maailmaa. Keittiömestarit valmistavat festivaalivieraille ruokaa samalla inspiroituen Suomen luonnosta ja muodostaen elinikäisiä ystävyyssuhteita leiriohjelman (saunomisen, kalastamisen ja sienestämisen) myötä. Edellisinä vuosina paikan päällä on ollut mm. Michel Bras (Ranska), Josean Alija (Espanja), Paul Svensson (Ruotsi) ja S. Pellegrino Young Chef -kilpailun voittaja 2018 Yasuhiro Fujio (Japani).


Vuonna 2019 järjestetään kuudes Food & Art Festival. Tapahtumapaikkana on Turku, joka on tunnettu upeasta raaka-aine- ja ravintolatarjonnastaan. Tänä vuonna tapahtumaan on kutsuttu kansainvälisesti ylistettyjä huippukeittiömestareita. Tapahtuma noudattaa vahvasti mestari & kisälli -ideologiaa. Turkulaiset taide-, hospitality- ja ravintola-alan opiskelijat ovat vahvasti mukana festivaalin mahdollistamisessa ja saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä kansainvälisten tähtien kanssa.


 

Aiempien vuosien huippukeittiömestarit

2019
Leslie Hottiaux, New Zealand
Vusumuzi Ndlovu, South Africa
Marcus Meyer, Switzerland
Mathias Dahlgren, Sweden
Thomas Troisgros, Brazil
Tae Hwan Ryu, South Korea

Siggi Hall, Iceland
Mikael Mihailov, Finland
Juha Rissanen, Finland
Mikko Kaukonen, Finland
Simo Sipeläinen, Finland
Antti Vahtera, Finland



2018

Anton Husa, Sweden

Ruslan Evstigneev, Russia

Yasuhiro Fujio, Japan

Elizabeth Landeo, Peru

Constadina Voulgari Kontesopoulou, Greece

Ismo Sipeläinen, Finland

Kalle Tanner, Finland

Mikael Mihailov, Finland

Arto Lappalainen, Finland

 

2017

Remo Capitaneo, Italy

Paul Svensson, Sweden

Christofer Ekman, Sweden

Joris Bijdendijk, Netherlands

Michel Bras, France

Josean Alija, Spain

Mattias Åhman, Finland

Eero Vottonen, Finland

Henry Tikkanen, Finland

Arto Lappalainen, Finland

 

2016

Pasi Petänen, Australia

Göran Streng, USA

Helena Puolakka, UK

Tommy Myllymäki, Sweden

Albin Edberg, Sweden

Eric Räty, China

Fai Chan, China

Eero Vottonen, Finland

Miikka Manninen, Finland

Toni Konstian, Finland

Joona Sorsa, Finland

Mika Roito, Finland

Pekka Salmela, Finland

Henry Tikkanen, Finland

Arto Lappalainen, Finland
Pekka Terävä, Finland


 

2015

Christina Bowerman, Italy

Antonella Vitulli, Italy

Amandine Chaignot, France

Edoardo Fortunato, France

Suzuko Enomoto, Japan

Malin Söderström, Sweden

Emelie Johansson, Sweden

Arna Berlind Halldórsdóttir, Island

Ylfa Helgadottir, Island
Helena Puolakka, Finland
Sari Slotte, Finland​

Ismo Sipeläinen, Finland

Matti Jämsen, Finland

Sylvain Floirac, Finland

Jenni Bergström, Finland

Jarkko Pulkkinen, Finland

Tapio Laine, Finland

Aki Kinnunen, Finland

Kristian Vuojärvi, Finland

Fabien Lecuyer, Finland

Henry Tikkanen, Finland

Arto Lappalainen, Finland
Pekka Terävä, Finland



2014

Michael Björklund, Åland

Vladislav Djatsuk, Estonia

Alexandr Gnutov, Estonia

Sturla Birgisson, Island

Siguður Helgason, Island

Anton Eff, Denmark

Iris Yoon Norrenkjaer, Denmark

Thanh Phan, Vietnam

Antti Lukkarinen, Finland

Henry Tikkanen, Finland

Jarmo Laitinen, Finland

Pekka Terävä, Finland

Henry Tikkanen, Finland

Heikki Liekola, Finland

Matti Jämsen, Finland

Miki Kurkela, Finland

 

"Oheistapahtumaa on muillekin kuin iltavieraille. Päivällä voi vierailla demokeittiössä, seminaareissa ja käsityöläistorilla."
- Antti Korkka, MW-Kehitys



"Päällimmäisenä mieleen jää se loistava miljöö, ruoka, ihmiset ja se hienosti yhteensulautunut kokonaisuus."
-  Fredrik Grahn, Arla Foods


"Kyllä elämä maistuu fantastiselta tällaisen kokemuksen jälkeen."
- Mika Arvila, Hartwall


"Food & Artin tehtävä on jakaa iloa syömisen, juomisen, taiteen ja yhdessäolemisen muodossa."
- Pekka Terävä, Food Camp Finland