• Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

#foodandart2020
Tilaa uutiskirje

© 2019 Food Camp Finland
Rekisteriseloste

Tietoa
Food & Art Festival Turku järjestetään Ruissalon Tapahtumatelakalla Turussa 3.–6. syyskuuta 2019. Ruokailufestivaalin aikana syödään, juodaan, nautitaan taiteesta ja kauniista Suomen luonnosta. Maailmalta vierailevat keittiömestarit sekä taiteilijat luovat ruokailukonsepteja koko festivaalin ajan. Tapahtuman ohjelma julkaistaan kevään 2020 aikana. Festivaalialueelle on vapaa pääsy.
Festivaalialue

Festivaaliohjelma keskittyy on Ruissalon Tapahtumatelakalle. Ruissalon Tapahtumatelakka sijaitsee osoitteessa Hevoskarintie 23.
Sisäänpääsy
Festivaalialueelle on vapaa pääsy ja ilmaisohjelmaa on runsaasti. Lippuja maksullisiin ohjelmasisältöihin voit ostaa Tiketistä.

 

Vastuullisuus

Food & Art Festivalin pääteemoja ovat ekologisuus, lähituotanto ja merten hyvinvointi. Teemat näkyvät festivaaleilla muun muassa kestävän ruoantuotannon ja -valmistuksen sekä kantaaottavan taiteen kautta. Myös esimerkiksi kaikki tapahtumassa käytetyt ruokailuvälineet ovat biohajoavia ja kaikki jäte lajitellaan asianmukaisesti.


Kotimaista ja paikallista ruokaa
 

Suomalainen ruoka on pääosassa niin tapahtuma-alueen ravintoloissa kuin huippukokkien annoksissa. Kokit pääsevät ammentamaan inspiraatiota kauden parhaista antimista ja lähituottajien raaka-aineista. Festivaalin maisteluannokset ovat pääasiassa paikallisten Aurajokirannan ravintoloiden valmistamia. Yhteistyössä kumppaneidemme kanssa huolehdimme siitä, että tapahtumassa käytetyt raaka-aineet ovat niin suurilta osin kuin mahdollista suomalaisia lähituotteita. Käytämme esimerkiksi muun muassa suomalaista lihaa ja kalaa, kauden vihanneksia ja paikallisia yrttejä.
 

Kantaaottavaa taidetta
 

Festivaalimiljöö täyttyy tänäkin vuonna useiden taiteilijoiden teoksista. Pääpaino festivaalitaiteessa on kantaaottavuus yhteiskunnallisiin asioihin, kuten ihmisoikeuskysymyksiin ja kestävään ruoantuotantoon.