• Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

#foodandart2020
Tilaa uutiskirje

© 2019 Food Camp Finland
Rekisteriseloste

 

 

 

Turun kaupungin monisatavuotiseen historiaan kuuluu olennaisesti kiltojen eli ammattikuntien toiminta sekä arvostettu käsityöosaaminen. Kuten taannoin tapana oli, siirtyivät tekniikat ja taidot mestarilta kisällille niin taiteilijoiden ateljeissa kuin ravintoloiden keittiöissä. Niin myös Turun Food & Art Festivalilla, jonne kutsutaan vuosittain lukuisia sekä uransa alkuvaiheessa olevia nuoria kokkeja ja taideopiskelijoita että kokeneempia konkareita kansainvälisistä ravintola- ja taidepiireistä.

 

Merellisen sijaintinsa ansiosta Turku on ollut avoin vaikutteille jo ennen nykyaikaista teknologiaa. Turun linnan toiminta, kiltalaitos, Suomen ensimmäinen hotelli ravintoloineen, Ruissalon huvilakulttuuri – Turun seudulla on aina tapahtunut kulttuurisesti merkittäviä asioita. Ilman mestareiden ja kisällien ketjua tai sukupolvien ja maiden välistä yhteistyötä Suomen rikas luova osaaminen ei olisi kehittynyt niin kuin on.

 

Food & Art Festival iloitsee voidessaan osaltaan kantaa vastuuta kädentaitojen ja kulttuuriperinnön jakamisesta Suomen vanhimmassa kaupungissa, Turussa.

 

Oppilaitosyhteistyötä tehdään Turun ammatti-instituutin sekä Turun AMK:n Taideakatemian kanssa. Turun ammatti-instituutin ravintola-alan ja matkailun opiskelijoista tulee kiinteä osa festivaaliorganisaatiota. Festivaali tarjoaa ravintola-alaa opiskeleville arvokasta kokemusta huippuravintoloiden keittiö- ja salipuolelta sekä matkailun opiskelijoille kiinnostavan matkan hospitality-palveluiden tuottamiseen.

 

Taideakatemian taiteen opiskelijat osallistuvat festivaalin taidesisältöjen luomiseen. Festivaali tulee toimimaan nuorten turkulaisten taiteen opiskelijoiden teosten näyttäytymisareenana. Taideopiskelijoille tarjotaan festivaalin aikana myös uniikki mahdollisuus työskennellä yhdessä belgialaisen nykytaiteilija Koen Vanmechelenin kanssa.

Mestari ja kisälli -idea näkyy myös vierailevien keittiömestareiden kaartissa; mukana on pitkän uran tehneitä huippukokkeja ja maailman parhaita nuoria kokkeja, jotka ovat menestyneet kansainvälisessä
S. Pellegrino Young Chef -kilpailussa.

Oppilaitokset